Welke verschillende vormen van webcontent zijn er

Welke verschillende vormen van webcontent zijn er
16 maart 2023 John ten Cate

Een Content Management Systeem, oftewel CMS, is de motor achter veel van de huidige robuuste en functierijke websites. Een CMS houdt de organisatie van materiaal en de opmaak van die inhoud gescheiden. Daarom zijn websites zonder een goede vorm van webcontent websites die niets bereiken, niet gevonden worden en er misschien alleen maar goed uit zien. Maar wat zie je op de website als er om te beginnen geen inhoud is? Precies. Niets! Webcontent is in dit geval onmisbaar. Maar welke verschillende vormen van webcontent zijn er eigenlijk? Lees hier meer over wat webcontent allemaal kan betekenen.

Verschillende vormen van informatie op het web

In algemene zin noemen we de “items op je website” webcontent. Dit omvat alles wat op de website te vinden is en bijdraagt aan de algehele ervaring van het gebruik ervan. De informatie die gebruikers op een website kunnen horen, lezen, zien, bekijken of waar ze anderszins interactie mee hebben. Op basis hiervan zijn er een aantal primaire vormen van inhoud op het web te vinden, zoals tekst, foto’s, video, animaties en audio.

Woorden op papier zetten

Tekstueel materiaal vormt het grootste deel van de inhoud die op een website te vinden is. Of dit nu een stukje is voor een blog, een uitleg van een product of een oproep tot actie. Eenvoud is hierbij de sleutel. Zonder tekst zouden we onze verhalen niet kunnen vertellen en zou onze boodschap niet of minder effectief worden overgebracht.

Leer je ideale klanten kennen

Bij het schrijven en het toevoegen van foto’s of video’s is het natuurlijk cruciaal om te weten voor wie de content bedoeld is. Wie vormt het grootste deel van je beoogde klantenbestand? Is er een secundair publiek waarop ik me moet richten, en zo ja, hoe kunnen ze me vinden? Als je geen goede antwoorden kunt geven op deze vragen, zul je nooit schrijfsels, foto’s of video’s  kunnen samenstellen die accuraat en aanvaardbaar zijn. Begin daarom niet meteen te schrijven of foto’s te uploaden, maar ga eerst op onderzoek uit.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*