SEO uitgelegd

SEO uitgelegd
20 juli 2017 John ten Cate

SEO staat voor Search Engine Optimization. Zoekmachine optimalisatie in het Nederlands. 

Stel, je hebt een website. Een webwinkel of een bedrijf die diensten aanbiedt. Dan is het belangrijk om een klantenbestand op te bouwen. Maar hoe zorg je er nu voor dat klanten jouw site vinden? 

Het nut van zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie kan ervoor zorgen dat jouw site beter gevonden wordt. Doorgaans wordt deze toegespitst op Google, aangezien deze de markt domineert.

In een tijd waarin er een wildgroei is aan websites, en je vaak door de bomen het bos niet meer ziet, is het belangrijk dat jouw site zo hoog mogelijk in de zoekresultaten terecht komt. Vergelijk het eens met Marktplaats. Ga je echt tot pagina 100 doorscrollen tot je dat ene item hebt gevonden? Of kijk je alleen naar de eerste pagina’s?

Zo werkt het ook een beetje met Google. Als bedrijf zijnde wil je gemakkelijk gevonden worden, want makkelijk gevonden worden betekent doorgaans meer bezoekers aan je site. En dit levert vaak weer nieuwe klanten op.

Welke factoren spelen een rol bij zoekmachine optimalisatie?

Bij zoekmachine optimalisatie is het belangrijk te weten hoe jouw site presteert. Eerst wordt gekeken naar de technische aspecten van je website. Hoe snel wordt deze geladen? In welk land wordt jouw site gehost? Staat er unieke content op? Allemaal vragen die de revue passeren, en die van belang zijn. Wanneer er zich zaken voordoen die verbetert moeten worden, is het zaak dit zo snel mogelijk op te pakken. Des te sneller zal Google zien dat je serieus werkt aan je site.

Ook de inhoud van je site is belangrijk. Is je site logisch ingedeeld? Op welke zoektermen wil je gevonden worden? Welke content heeft jouw website? Wat staat beschreven in de meta description en browser title?

Dit zijn de volgende punten die opgepakt moet worden. Doel is om een zo gelikt mogelijk uitziende site te hebben, met unieke content waarin jouw zoektermen zijn verwerkt.

Wat is nu dat linkbuilding?

Het nut van linkbuilding is het uitbreiden van je linkprofiel. Doordat jouw link geplaatst wordt op relevante sites (bij voorkeur met authoriteit) zal Google jouw eigen site ook een hogere authoriteit verlenen. Met als gevolg dat jouw site hoger kan komen te staan in de zoekresultaten.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*