Het belang van goede content

Het belang van goede content
18 augustus 2017 John ten Cate

Heb je een winkel of biedt je diensten aan, dan kun je niet meer zonder een website. Maar wanneer je een website hebt, is het ook nog eens van belang dat deze gevonden wordt. In dit artikel ga ik in op het belang van goede content op je website. Dit is namelijk een van de factoren die meespelen in het behalen van goede posities binnen de zoekresultaten.

Wat is content?

Content wil zeggen de inhoud van je site, en slaat op zowel de visuele aspecten, als op de tekstuele. Het visuele aspect zijn de layout van je site, de menu indeling en de afbeeldingen die geplaatst zijn. Leuke extraatjes als bewegende beelden en dergelijke.

Het tekstuele aspect betekent de inhoud die gelezen moet worden door de bezoeker.

Relevante content

Belangrijk bij het plaatsen van teksten op je site is, dat deze ook daadwerkelijk inzicht bieden in jouw bedrijf en de producten of diensten die je aanbiedt. Dit noemt men relevante content. Het is natuurlijk heel leuk als je een fantastisch mooie website hebt met allerlei afbeeldingen van kleding en mode, maar als er dan een tekst bij staat over bijvoorbeeld een loodgietersbedrijf, dan snap je dat de relevantie ver te zoeken is. Tenzij je werkkleding aanbiedt misschien.

Dit is natuurlijk een overdreven voorbeeld, maar overdrijven maakt de zaak duidelijk. Als jij op je website content toevoegt wat inhoudelijk veel zegt over wat je aanbiedt, dan zal Google hieraan meer authoriteit verlenen.

Wat is duplicate content?

Laten we beginnen met te zeggen dat duplicate content dodelijk is voor Google. Duplicate content wil zeggen dat teksten die op de website staan, letterlijk of vrijwel letterlijk zijn overgenomen van een andere pagina binnen de eigen site of, erger nog, van de site van een concurrent.

Komt Google hier achter, dan zal het hiervoor strafpunten uitdelen. Met als gevolg dat jouw site een slechte ranking krijgt.

Duplicate content is redelijk makkelijk op te sporen. Hiervoor zijn allerlei online tools te vinden. Heb je pagina’s met duplicate content binnen je site, dan kun je dit oplossen door de teksten te herschrijven, of door pagina’s te redirecten naar de pagina waarop je gevonden wilt worden. Een canonical instellen is ook een optie.

Zorg er dus voor dat jouw site zo uniek mogelijk is!

 

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*