Simpel razendsnelle websites lanceren

Simpel razendsnelle websites lanceren
15 april 2019 John ten Cate

Hoe zorg je ervoor dat je nieuwe website hoger in de zoekresultaten komt

 

Bij het opzetten van een website wil je dat deze zo snel mogelijk, zo hoog mogelijk in de zoekresultaten komt te staan. Des te hoger een website in de zoekresultaten staat, des te meer bezoekers zal dit naar je website trekken. Op deze manier neemt de omzet toe, waardoor je website steeds rendabeler wordt! Er zijn verschillende factoren, die van invloed zijn op de ranking van je website in de zoekresultaten. Denk bijvoorbeeld aan de locatie van de server. Het is verstandig om voor een Nederlandse server te kiezen, wanneer je een Nederlandstalige website opzet. Bekijk hier een aanbieder van deze serverruimte.

 

Blijf content toevoegen aan de website

Naast de locatie van de server speelt ook de kwaliteit en kwantiteit van content op je website een rol. Het is belangrijk om de content te optimaliseren, zodat dit relevant is voor de producten of diensten die je aanbiedt. Er zijn verschillende partijen, die je kunnen helpen met Search Engine Optimization (SEO). Deze partijen voeren eerst een zoekwoordenonderzoek uit, om op basis daarvan content te genereren. Ook linkbuilding is een belangrijk onderdeel van SEO. Een internetbureau kan je hier meer over vertellen.

 

Op korte termijn hoger in de zoekresultaten

Waar SEO voornamelijk gericht is op de lange termijn, kan SEA interessant zijn voor de korte termijn. SEA staat voor Search Engine Advertising, waarbij je advertentieruimte koopt in de zoekmachine. Je herkent deze ruimte aan de gele blokken bovenin de zoekresultaten. Doordat deze advertenties relatief veel geld kosten, is SEA alleen interessant voor de korte termijn. Het levert je immers geen structurele verbeteringen op voor de ranking van je website. Ook bij SEA is het belangrijk om te starten met een zoekwoordenonderzoek. Zo weet je op welke zoekwoorden je straks wilt scoren!

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*